Surówka z selerem konserwowym

4.38 (169 ocen)

Surówka z selerem konserwowym była dla nas miłą odmianą od znanych nam surówek:). Przebija w niej smak selera, który świetnie łączy się ze słodko-kwaśnym jabłkiem. Pycha!

Składniki:

  • 1 słoik selera konserwowego
    2 marchewki
    1 małe jabłko
    3 łyżki jogurtu lub śmietany
    4 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.38 (169 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selerem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki, jabłko na grubszych. Seler odsączamy z zalewy.
  • 2. Marchewkę, jabłko i seler łączymy ze sobą, dodajemy sok z cytryny, jogurt i przyprawy. Mieszamy do połączenia składników, odstawiamy na 30 minut przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować