Surówka z selera z rodzynkami i brzoskwinią

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka jest bardzo wyrazista w smaku i dla wielbicieli selera jest idealna.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 seler
    1 duża marchew
    2 połówki brzoskwini z puszki
    2-3 łyżki rodzynek
    kilka gałązek natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki soku z cytryny,
    1 łyżeczka cukru
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki Majonez

Surówka z selera z rodzynkami i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut, aż zmiękną. Brzoskwinie wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę.
  • 2. Seler obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Rodzynki odsączamy, dodajemy wraz z brzoskwiniami do selera. Natkę pietruszki siekamy. Dodajemy majonez, jogurt, sok z cytryny i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Brzoskwinie Jogurt Rodzynki Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować