Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną surówkę z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym, pomidorkami i kukurydzą konserwową. Polecam do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała sałata rzymska
    6 pomidorków koktajlowych
    1/2 cebuli
    3 czubate łyżki selera konserwowego
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    3 łyżki jogurtu greckiego
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z sałaty rzymskiej z selerem konserwowym 1. Sałatę dzielimy na liście i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Seler i kukurydzę konserwową przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Pomidorki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem,
    kroimy na ćwiartki.
    Do miski przekładamy sałatę, seler i kukurydzę oraz cebulę i pomidorki. Dodajemy jogurt i przyprawy, mieszamy i przekładamy do salaterki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy