Surówka z sałaty lodowej

4.5 (169 ocen)

Letnie bogactwo smaku i koloru.

Składniki:


  • 1 szt sałata lodowa
    1 szt papryka czerwona
    2 szt pomidory malinówki
    2 szt ogórka zielonego gruntowego
    5 szt rzodkiewek
    100 g jasnych winogron
    1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
    sól, pieprz kolorowy, oliwa z oliwek, ocet winny czerwony
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z sałaty lodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę lodową porwać na kawałki. Ogórki i rzodkiewki obrać z skórki pokroić w półplasterki. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kosteczkę. Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Winogrona umyć ,jeśli są duże pokroić w mniejsze kawałki i pozbawić ziarenek. Wszystko razem wymieszać i odłożyć na 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Skropić oliwą i octem winnym dodać zieloną pietruszkę, wymieszać. Jeśli lubimy surówki bardziej na słodko możemy doprawić cukrem, ja nie dodawałam ponieważ wystarczyła słodycz winogron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować