REKLAMA
Bardzo smaczna , a za razem zdrowa surówka . Wykonanie to kilka chwil , a dostępne składniki to dodatkowy plus by jak najczęściej ją robić :)
(średnia 5 z 7 głosów)
Porady
Warto takie surówki robić , są bardzo zdrowe , smaczne , szybkie w przygotowaniu i możemy je jeść same lub jako dodatek np . do obiadu :)
Biała rzodkiew nie jest tak popularna jak rzodkiewka ale może czas to zmienić? Okazuje się że kryje się w niej duże bogactwo witamin. Co więcej białą rzodkiew można kupić tak jak marchewkę właściwie o każdej porze roku. Jednak szczególnie warto włączyć ją do swojej diety jesienią i zimą gdy łatwo o przeziębienia powinna pomóc szybciej uporać się z chorobą. Białą rzodkiew warto jeść ponieważ : Wspomaga trawienie wzmacnia odporność pomaga dbać o cerę. Jest niskokaloryczna i sycąca 100g to tylko 16 kcal.Co więcej biała rzodkiew pozwala też usunąć toksyny z organizmu i oczyszcza krew. Więc jest świetna przy odchudzaniu. Można nią zastąpić np.chipsy. Zjedzenie rzodkwi pozwala również zniwelować brzyki zapach z ust. Więc same plusy.
Szybka smaczna i efektowna surówka z kapusty pekińskiej z suszoną żurawiną .Doskonale pasuje do mięs pieczonych lub smażonych,a najlepiej do drobiu.
Do schrupania od tak dla zdrowia lub jako dodatek do obiadu.
Komentarze