surówka z rzodkiewki i kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowa i chrupiąca surówka, wspaniały dodatek do dań rybnych lub mięsnych

  • 15 min

Składniki:

  • 300 g kapusty kiszonej
    pęczek rzodkiewek
    1 marchewka
    1 jabłko
    1/2 czerwonej cebuli
    1 ząbek czosnku
    koperek
    3-4 łyżki oleju
    cukier
    sól
    pieprz

Surówka z rzodkiewki i kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej wymieszać z pieprzem, odrobiną soli i cukrem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną cebulę. Kapustę pokroić, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, rzodkiewkę pokroić w plasterki, koperek drobno posiekać. Wszystkie warzywa wymieszać razem z olejem.

Porady

surówka najlepiej smakuje po godzinie kiedy smaki się połączą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy