Surówka z rzepy do obiadu

4.5 (152 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczna surówka i bardzo szybka w wykonaniu.Polecam ją jako dodatek do drugiego dania.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 średnie rzepy
    kilka łyżek śmietany 12 %
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka koperku suszonego,świeżego lub mrożonego
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z rzepy do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzepę myjemy,osuszamy i obieramy następnie ścieramy na tartce o dużych oczkach.
  • 2. Do startej rzepy dodajemy śmietanę i posiekany koperek,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować