Surówka z rukoli

0 (0 ocen)

  • 5 min

Dzisiaj mamy ją do obiadu (kurczak) ,ale równie dobrze nadaje się na lekką ,wieczorną przekąskę.

  • 5 min

Składniki:

  • 80 g rukoli
    200 g pomidorków cherry
    4 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
    Sos:
    50 ml oliwy z oliwek
    5 ml octu winnego
    40 ml sosu pikantnego z mango i tamaryndowca (można zastąpić mieszanką musztardy ,chili i miodu)

Surówka z rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę przekładamy do czterech miseczek ,w których będziemy podawać surówkę. Pomidorki kroimy na ćwiartki ,dzielimy na 4 części i dokładamy do rukoli. Na wierzch posypujemy marynowany pieprz.
    Oliwę mieszamy z sosem i octem winnym. Polewamy nim surówkę ,tuż przed samym podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy