Lekka surówka z groszkiem konserwowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną surówkę z roszponki, rzodkiewki i groszku konserwowego. Przyprawiona jogurtem naturalnym, solą i pieprzem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • garść roszponki
    5 rzodkiewek
    2 łyżki groszku konserwowego
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu

Lekka surówka z groszkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z roszponki, rzodkiewki i groszku konserwowego 1. Roszponkę wyjmujemy z opakowania i wkładamy do miski z wodą, myjemy. Przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Rzodkiewki bez liści myjemy i kroimy w na pół a później na półplasterki. Groszek konserwowy przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy.
    Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny,sól i pieprz. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy