Surówka z roszponką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na lekką i smaczną surówkę ze świeżych warzyw. Taka surówka będzie idealnym dodatkiem do obiadu lub solo. Polecam

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 spora garść roszponki
    kawałek ogórka zielonego
    pół dużego pomidora
    1/4 czerwonej papryki
    sos: 1 łyżka oleju rzepakowego
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól, pieprz do smaku

Surówka z roszponką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Roszponkę przekładamy do miski. Ogórek obieramy i kroimy w plasterki a paprykę kroimy w kosteczkę. Pomidor kroimy w cząstki. Układamy warzywa na roszponce. W słoiczku mieszamy ze sobą olej, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Przed podaniem polewamy sałatkę sosem.Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy