Surówka z porów i czerwonej kapusty

4.46 (149 ocen)

  • 25 min

Pory w połączeniu z czerwoną kapustą bardzo zyskują na smaku, ważne aby pory i kapusta odpowiednio zmiękły z dodatkiem soli, wtedy surówka jest soczysta. Idealny dodatek do mięsnego obiadu.

  • 25 min

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty czerwonej
    1 duży por
    1 marchewka
    1 winne jabłko
    3 łyżki majonezu
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka soku z cytryny
    pieprz kolorowy z młynka do smaku
    słodka papryka do smaku
    sól morska do smaku
Wystaw ocenę:

4.46 (149 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z porów i czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wynubu 1. Marchewkę i jabłko obieramy myjemy.
    Kapustę i pora obieramy z wierzchnich liści, myjemy, siekamy osobno na desce,łączymy w misce, solimy, mieszamy i ugniatamy łyżką.Odstawiamy na 15 minut aby zmiękły.
  • image-0e40oud 2. Następnie do surówki dodajemy marchewkę oraz jabłko, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem.
    Majonez łączymy z jogurtem i papryką, mieszamy z sałatką i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować