Surówka z pora, marchewki i jabłka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiąca z wybijającą się ostrością pora to świetna opcja do klasycznych dań z mięsem.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 spore kawałki pora
    -2 marchewki
    -1 kwaśne jabłko
    -1 łyżka majonezu
    -1-2 łyżki naturalnego jogurtu
    -sól, pieprz

Surówka z pora, marchewki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por umyć i drobno pokroić. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość umieścić w misce. Dodać majonez i jogurt i doprawić dolą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy