Surówka z pora, kukurydzy i pomarańczy

4.5 (180 ocen)

  • 15 min

Zdrowa, smaczna, tania i ekspresowa w przygotowaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
    2 pory
    1/4 cześć pomarańczy
    łyżka majonezu
    łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pora, kukurydzy i pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z pora 1. Pory myjemy i kroimy w plastry. Parzymy wrzątkiem na sicie.
  • Surówka z pora 2. Przekładamy do miski, dodajemy kukurydzę, sól, pieprz i pomarańczę pociętą na drobne cząsteczki (ewentualnie można wycisnąć z niej sok) Dajemy majonez i śmietanę. Dobrze wymieszać, przed podaniem schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować