Surówka z pora

4.5 (161 ocen)

  • 10 min

Pyszna, chrupiąca i zdrowa.

  • 10 min

Składniki:

  • biała część średniego pora
    duże jabłko
    mała marchewka
    200 ml kefiru
    sól, cukier
    świeża lub suszona natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić na drobno, jabłko obrać i zetrzeć na grubej tarce, marchewkę tak samo. Wszystkie składniki połączyć, zalać kefirem, doprawić do smaku cukrem i solą, wymieszać, posypać pietruszką.

Porady

Podawać do obiadu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Marchewka Por Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować