Surówka z pekińskiej kapusty

5 (150 ocen)

Jedna z moich ulubionych surówek, która powstała ze składników, które akurat miałam w lodówce. Idealna zarówno do obiadu jak też i dań z grilla.

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    1 duża marchewka
    1 czerwona cebula
    1/2 puszki kukurydzy
    3 ogórki kiszone
    sos sałatkowy vinegret (1 saszetka)
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pekińskiej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Cebulę pokroić w półplasterki, ogórki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać, sos przygotować wg. instrukcji na opakowaniu.Zalać sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować