Surówka z pekinki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kapusta pekińska to bardzo wdzięczne warzywo. Pyszne, zdrowe, na tyle neutralne, że pasuje z różnymi dodatkami. Polecam

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    2 jabłka
    2 marchewki
    1 czerwona cebula
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2-3 łyżeczki posiekanego koperku
    sól,cukier, pieprz cytrynowy do smaku
    łyżeczka soku z cytryny

Surówka z pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z pekinki 1. Liście kapusty opłukać, poszatkować, oprószyć solą, po 10 minutach odcisnąć nadmiar wody.
    Marchewkę, jabłka i czerwoną cebulę drobno posiekać/poszatkować.
    Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny - wg uznania. Dodać majonez i jogurt, wymieszać.
    Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy