Surówka z ogórków małosolnych i pomidora malinowego

4.96 (191 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zawsze latem mam w słoju ogórki małosolne i staram się je mieć na okrągło, są pysznie czosnkowe i potrafią zastąpić każdą surówkę do drugiego dania. Jednak z czasem i miód się przeje , więc pokusiłam się o zrobienie surówki z ich przewagą :)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie ogórki małosolne
    1 większa biała młoda cebula
    1 pomidor malinowy
    łyżka posiekanego koperku
    sos winegret czosnkowy: 2 łyżki dobrego olej lub oliwki z oliwek + 2 łyżki wody + 2 ząbki przeciśniętego czosnku + płaska łyżeczka musztardy łagodnej + łyżeczka miodu płynnego + sól, pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.96 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z ogórków małosolnych i pomidora malinowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić w plasterki, dodać cebulę pokrojoną w półksiężyce, dalej pomidor pokrojony w kostkę i koperek, polać sosem winegret.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować