Surówka z ogórka, rzodkiewki i dymki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka surówka, która jest idealnym dopełnieniem dania głównego. Świetnie smakuje również z domowym hamburgerem lub hotdogiem.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ogórek szklarniowy
    2-3 rzodkiewki
    dymka

    dressing:
    3 łyżki oleju rzepakowego lub z pestek winogron
    1-2 łyżki soku z cytryny
    miód na czubek łyżeczki
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
    kilka kropli sosu worcestershire

Surówka z ogórka, rzodkiewki i dymki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka, rzodkiewki, cebulę szatkujemy na bardzo cienkie plasterki za pomocą mandoliny. Szczypiorek drobno siekamy.
    Olej mieszamy z sokiem z cytryny, miodem, solą ziołową, zmielonym pieprzem i sosem worcestershire. Warzywa polewamy sosem, mieszamy, odstawiamy na kwadrans do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy