Surówka z modrej kapusty

4.5 (183 ocen)

Bardzo prosta i szybka w wykonaniu surówka, bez której nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu, bo jest świetnym dodatkiem do mięs.

Składniki:

  • kapusta modra
    1-2 jabłka
    cebula
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z modrej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować,posolić do smaku,wygnieść,aby zmiękła.Cebulę drobno pokroić,jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać do kapusty,całość wymieszać z olejem.

Porady

Bardzo ważne ,aby dobrze wygnieść z solą kapustę tak,aby była miękka i lekko puściła sok.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować