Surówka z młodych liści i warzyw

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Bomba witaminowa do drugiego dania.
Teraz mamy okres kiedy listki warzyw są młode i miękkie.

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • kilka młodych listków ze szczawiu, szpinaku, rzodkiewki i kalarepy
    5-6 rzodkiewek pociętych w plasterki
    mała cebula czerwona pokrojona w piórka
    1 kalarepa starta na tarce o największych oczkach
    200 ml gęstej śmietany 12 %
    sól, pieprz świeżo mielony do smaku
    ewentualnie odrobina cukru
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z młodych liści i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Listki pokroić w wąskie paski, dodać tartą kalarepę, rzodkiewki, cebulę.
    wymieszać po dodaniu przypraw, później połączyć ze śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować