Surówka z młodej kapusty z pomidorami

4.5 (156 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na surówkę z młodej kapusty z dodatkiem pomidorów. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag młodej kapusty
    1 cebula
    2 pomidory
    1 łyżeczka różowej soli himalajskiej
    1 łyżka oleju
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z młodej kapusty z pomidorami 1. Kapustę oczyszczamy i kroimy na drobno, posypujemy solą i wygniatamy, wylewamy płyn.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy na drobno. Pomidory myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w niedużą kostkę i przekładamy na sitko, odsączamy sok.
    Do pokrojonej kapusty dokładamy pokrojoną cebulę i pomidory, przyprawiamy pieprzem i olejem, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Olej Pomidor Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować