Surówka z młodej kapusty z marchewką i jabłkiem

3.67 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, szybka i prosta w przygotowaniu surówka z młodej kapusty. Moje ulubione wiosenne warzywo. Najlepszy dodatek do obiadu. Surówka jest dobra w smaku również na drugi dzień.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
    2 małe marchewki
    1 jabłko
    pół małego pęczka szczypiorku
    mały pęczek koperku
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki octu jabłkowego
    1 łyżeczka cukru
    6-7 łyżek oliwy
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z marchewką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z młodej kapusty z marchewką i jabłkiem 1. Kapustę drobno poszatkować, marchewki i jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Wszystko dokładnie wymieszać w misce i dodać pozostałe składniki, czyli sok z cytryny, oliwę, ocet, cukier, sól i pieprz. Jeszcze raz dokładnie wymieszać.
    Surówkę wstawić na godzinę do lodówki, żeby smaki się połączyły, następnie wyjąć, wymieszać i ewentualnie doprawić.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Jabłka Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować