Surówka z młodej kapusty z jabłkiem

2 (4 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Podam wam dziś przepis na pyszną i prostą w wykonaniu surówkę w sam raz jako dodatek do drugiego dania, zapraszam na blog kuchnia domowa agi

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 główki młodej małej kapusty słodkiej,
    1 mała marchew,
    1 jabłko,
    1 płaska łyżeczka soli drobnej,
    0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,
    3 łyżki z górką śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

2 (4 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka 1. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej posolić i uciskać do czasu puszczenia soku, następnie dodać poszatkowaną kapustę i także uciskać za pomocą dłoni do zmiękczenia kapusty
  • surówka 2. Następnie po zmiękczeniu kapusty dodać jabłko pokrojone w mniejsze plastry, wsypać pieprz i wymieszać a następnie dodać śmietanę i wymieszać do połączenia się składników
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować