Surówka z młodej kapusty z dymką i pysznym sosem

5 (170 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Kto lubi chrupać temu posmakuje surówka z młodej kapusty. Z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, miodem, dymką, rodzynkami i pieprzem.

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/4 główki młodej kapusty

    Sos:

    2-3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżka soku z cytryny
    rodzynki
    dymka
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty z dymką i pysznym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy drobno, łączymy składniki sosu, mieszamy i polewamy kapustę,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować