Surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką

0 (0 ocen)

Cudownie chrupiące młoda kapusta i słodka czerwona papryka okazały się cudownym duetem.

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
    1 czerwona papryka
    pół pęczka natki pietruszki
    sok z połowy mandarynki
    sól
    łyżka soku z cytryny
    2 dymki ze szczypiorkiem
    musztarda łagodna
    łyżeczka majonezu

Surówka z młodej kapusty z czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy drobno kapustę, natkę pietruszki i dymkę. Solimy aby mieszanka zmiękła i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Robimy sos z soków,musztardy i majonezu. Mieszamy z warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy