Surówka z młodej kapusty, papryki i kukurydzy

3 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i prosta surówka z młodej kapusty. Bardzo chrupiąca. Idealna jako dodatek do drugiego dania. Może też być samodzielną przekąską. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
    1 niewielka czerwona papryka
    pół puszki kukurydzy
    koperek świeży według uznania
    niewielka ilość soli
    pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z młodej kapusty, papryki i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, następnie kroimy dość cienko, płuczemy i dokładnie osuszamy z wody, kapustę posypujemy odrobiną soli i dokładnie mieszamy. Kapustę odstawiamy na około godzinę i od czasu do czasu mieszamy. Po tym czasie kapustę dokładnie odciskamy z soku który puściła.
  • 2. Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w małą kostkę. Opłukany koperek drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
  • 3. Wszystkie składniki dokładnie z sobą mieszamy. Przyprawiamy czarnym pieprzem mielonym i odstawiamy na pół godziny, żeby składniki ,,przegryzły się''.
  • 4. Gotową surówkę podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kukurydza Młoda kapusta Papryka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować