Surówka z młodej kapusty kiszonej

5 (166 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kapustę kiszoną lubię od lat, myślę , że jest nie doceniona. A przecież taka zdrowa...

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag. młodej kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 czerwona cebula
    1 jabłko
    3 łyżki oleju np. 3 ziarna
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, cukier,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z młodej kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kapustę odciskam z soku, kroję, marchewkę obieram i trę na tarce o dużych oczkach. Jabłko i cebulę obieram i kroję. Wszystkie ta składniki, polewam olejem, posypuję natką pietruszki i mieszam. Doprawiam przyprawami, mieszam. Odstawiam na pół godziny, aby składniki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować