Surówka z młodej kapusty i papryki

4.5 (176 ocen)

Uwielbiam wszelkie surówki. Ta jest wyjątkowo smaczna i zdrowa. Można ją przygotować jako dodatek do obiadu lub zabrać do pracy jako drugie śniadanie.

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    1/2 czerwonej papryki
    kilka gałązek koperku
    marchewka
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    łyżka jogurtu naturalnego
    łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Surówka z młodej kapusty i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, osuszyć. Kapustę drobno poszatkować. Paprykę pokroić w niedużą kostkę a koperek posiekać. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie warzywa przełożyć do miski, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i jogurt i wymieszać . Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młoda kapusta Papryka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować