Surówka z młodej kapusty i koperku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam surówkę z młodej kapusty z dodatkiem koperku i cebuli, prosta do zrobienia a smakuje wyśmienicie. Polecam do mlodych ziemniaków.Jedna z lepszych jakie jadłam.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 średnia główka młodej kapusty
    1 cebula
    1 pęczek koperku
    2 marchewki
    Sos:
    2/3 szklanki majonezu
    1/2 szklanki słodkiej smietanki 22%
    4 łyżeczki cukru
    1 łyżka białego octu winnego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka soli morskiej
    pieprz czarny świeżo zmielony do smaku

Surówka z młodej kapusty i koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ys5k1w 1. Kapustę siekam drobno nożem, tak samo cebulę i koperek, marchewkę ścieram na tarce o drobnych oczkach, mieszam w misce, wszystko razem, solę do smaku
  • image-0ot3ydg 2. Składniki sosu mieszam w miseczce, doprawiam pieprzem do smaku, mieszam z surówką.
    Wkładam na minimum godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy