Surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 40 min

Surówki ze świeżych warzyw i owoców w sezonie smakują najlepiej. Wystarczy połączyć kilka składników, kwaskowy sos i obiad wygląda kolorowo. Surówka którą prezentuje to tani, zdrowy i smaczny sposób na urozmaicenie Waszych dań. Polecam!

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:

    - 7-8 dużych listków młodej kapusty
    - 8 rzodkiewek
    - żółta i czerwona papryka
    - 2 duże pomidory
    - mały pęczek koperku i zielonej cebulki
    - sok z połówki małej limonki
    - sól i pieprz do smaku

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa opłukać. Kapustę pokroić w wąskie i krótkie paski, przełożyć do miski i lekko osolić, wymieszać. Resztę warzyw pokroić w kostkę lub paseczki wg uznania. Pokrojone przełożyć do osolonej kapusty. Zieleninę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić pieprzem solą i limonką do smaku, pozostawić na pół godziny by składniki przeszły przyprawami:) SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy