Surówka z młodej kapusty

5 (194 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest łatwa w przygotowaniu i taka zwyczajna, ale uwielbiam ją :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 mniejszej lub 1/4 większej główki młodej kapusty
    pęczek szczypioru
    1 łyżeczka musztardy
    4-5 łyżek oleju lub oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skłądniki surówki 1. Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na co najmniej godzinę. Kiedy puści sok, odcisnąć. Do kapusty dodać pokrojony szczypiorek i musztardę, polać olejem i posypać pieprzem. Dokładnie wymieszać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować