Surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

Pyszny dodatek do dań drugich ......

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    2 młode marchewki
    mała cebula
    pęczek koperku
    pęczek szczypiorku
    sól , pieprz
    sok z połowy cytryny
    2 łyżki majonezu
    szczypta cukru

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić , drobno poszatkować , posypać solą , wymieszać odstawić
  • 2. Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce jarzynowej , koperek i szczypiorek drobno posiekać , cebulę pokroić w drobną kostkę
  • 3. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku , dodać marchewkę , koperek , szczypiorek ,cebulę, szczyptę cukru , sok z cytryny , pieprz , wymieszać , przed podaniem dodać majonez lub skropić oliwą

Porady

Majonez możemy zastąpić jogurtem naturalnym , lub oliwą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy