Surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ta surówka jest szybka,zdrowa,smaczna i uwielbiamy ją do obiadu ;)

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 główki młodej kapusty
    1 średnia marchew
    kawałek pora
    pęczek pietruszki
    sól,pieprz i ocet jabłkowy
    2 łyżki oliwy

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno kroję i dodaję soli do smaku. Odstawiam aby kapusta trochę zmiękła,czyli na ok 15 minut. Po tym czasie kapustę jeszcze delikatnie gniotę. Dodaję startą marchew na grubych oczkach,pokrojoną w cienkie półplasterki pory. Drobno siekam nać pietruszki i doprawiam pieprzem i octem. Na koniec wlewam olej i dokładnie mieszam.

Porady

Ocet Jabłkowy jest bardzo delikatny i baje fajny posmak surówce. Ale jeśli ktoś nie lubi tego octu może dać zwykły ocet lub sok z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy