Surówka z młodej kapusty

4.5 (190 ocen)

  • 35 min

Pyszna, zdrowa i bardzo prosta w wykonaniu surówka z młodej kapusty.

  • 35 min

Składniki:

  • mała główka młodej kapusty,
    2 marchewki,
    2 łyżeczki posiekanego koperku,
    2 - 3 łyżki oleju rzepakowego,
    sól,
    mała cebula lub kawałek pora,
    pieprz,
    cukier,
    ocet winny lub kwasek cytrynowy.
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę cienko szatkujemy. Możemy ją posolić, dostawić na jakieś pół godziny i odcisnąć lub przelać wrzątkiem. Możemy także zostawić ją chrupiącą. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach, cebulkę lub por drobno siekamy. Warzywa mieszamy dokładnie ze sobą, dodajemy koperek, olej i doprawiamy do smaku: octem (kilka kropel), cukrem, solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować