Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wszelakich improwizacji kulinarnych. Tym razem zrobiłam ją z dodatkiem prażonych orzechów włoskich, całość w smaku słodko - kwaśnym, polecam :)
20 min
Dla 4 osób
Składniki:
pół główki młodej kapustki
1 młoda nie za wielka marchewka
kilka pomidorków koktajlowych
spora garść posiekanego szczypiorku
trochę posiekanej natki pietruszki
2 garści połamanych orzechów włoskich + łyżka oleju do ich uprażenia
sól, pieprz mielony, cukier i sok z cytryny do smaku
2 łyżki oleju do polania całości
Surówka z młodej kapustki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustkę pokroić w cienkie paseczki, marchewkę zetrzeć, posolić, wygnieść aby warzywka zmiękły.
Dodać pozostałe składniki, posypać prażonymi orzechami i zieleniną.
Surówka prosta, pełna witamin i innych wartości więc polecam :)
Komentarze