Surówka z młodej białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zdrowa, smaczna i pasuje do wszystkiego.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mała główka młodej białej kapusty
    1 średnia marchewka
    2 jabłka
    Pęczek natki pietruszki
    Kilka gałązek kopru
    Sól
    Pieprz
    Sok z połowy cytryny
    3 - 4 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego

Surówka z młodej białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy i drobno szatkujemy.
    Przekładamy do miski i solimy. Odstawiamy na ok. 10 min aż trochę zmięknie.
    W tym czasie marchew i jabłka obieramy, myjemy i szatkujemy na tarce o dużych oczkach.
    Wrzucamy do kapusty. Dodajemy sok z połowy cytryny i pieprz.
    Natki drobno siekamy i wrzucamy do całości.
    Dodajemy majonez lub jogurt i wszystko dokładnie mieszamy.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami lub jako samodzielną przekąskę.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy