Surówka z migdałowym akcentem

0 (0 ocen)

do obiadu z nutką migdałową

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    1 czerwona papryka
    150 g pora
    2 łyżki pestek dyni
    2 łyżki prażonego słonecznika
    3 łyżki płatków migdałowych
    Dresing :
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka piri piri
    3 szczypty pieprzu
    2 łyżki octu ryżowego
    7 łyżek oleju ryżowego

Surówka z migdałowym akcentem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na dresing umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut.
    Kapustę poszatkować, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego i por pokroić w kostkę i dodać do kapusty.
    Następnie wsypać pestki dyni, słonecznika i płatki migdałowe.
    Na koniec wlać dresing i wymieszać surówkę.
    Odstawić ja na 5 minut do przegryzienia się smaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy