Surówka z marchewki, kalarepki i cukinii

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna do obiadu, szczególnie z mięskiem

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże marchewki
    2 kalarepki
    1 mała cukinia
    2 łyżeczki musztardy
    2-3 łyżki słodkiej śmietanki 18%
    sól, pieprz mielony
    2 łyżeczki cukru
    koperek

Surówka z marchewki, kalarepki i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte warzywa obieramy, tarkujemy na tarce jarzynowej. Śmietanę mieszamy z musztardą, cukrem i solą. Wlewamy do warzyw, dokładnie mieszamy. Posypujemy drobno pokrojonym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy