Surówka z marchewki, jabłka, chrzanu

4.5 (194 ocen)

  • 10 min

Nie od dziś wiadomo, że chrzan wpływa bardzo pozytywnie na nasze zdrowie. Chrzan pełni rolę naturalnego antybiotyku, tak więc zwiększa naszą odporność, którą na pewno wszyscy chcielibyśmy zatrzymać, gdy na dworze robi się coraz chłodniej.

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g marchewki
    100 g jabłek
    50 g chrzanu
    kilka łyżek śmietany
    sól, pieprz, cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchewki, jabłka, chrzanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i chrzan obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce (lub dokładnie myjemy i ścieramy razem ze skórką). Wszystkie składniki łączymy ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie cukrem.

Porady

Jeśli nie mamy prawdziwego chrzanu możemy opcjonalnie zastąpić go chrzanem ze słoiczka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować