Surówka z tartej marchewki, pomarańczy z dodatkiem miodu. Opcjonalnie można dodać do surówki, aby nie była zbyt sucha odrobinę oliwę z oliwek, sok z pomarańczy lub cytryny.
15 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
3-4 marchewki
2 pomarańcze
1 łyżka miodu
Opcjonalnie :
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny lub pomarańczy
Do smaku: sól lub cynamon
Surówka z marchewki i pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
2. Obieramy pomarańcze ze skórki, pozbywamy się białej błonki i kroimy na mniejsze kawałeczki.
3. Przekładamy tak przygotowane składniki do miski, dodajemy miód i mieszamy wszystko dokładnie.
4. Odkładamy surówkę do lodówki aby smaki się 'przegryzły'.
Komentarze