Surówka z marchewki i jabłka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

I znowu marchewka... Tym razem postawiłam na najpopularniejszy chyba przepis na surówkę z marchewki. Dawniej nie lubiłam tej wersji, wydawała mi się jakaś taka słodka. Teraz to połączenie zyskało w moich oczach. Cóż... z czasem smaki się zmieniają.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • marchew 3 sztuki (duże)

    jabłko 1 sztuka

    śmietana 18% 3 łyżki

    jogurt naturalny gęsty (Krasnystaw) 2 łyżki

    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z marchewki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z marchewki i jabłka 1. Śmietanę mieszamy z jogurtem. Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

    Jabłko ma to do siebie, że szybko po starciu ciemnieje. Nie chcemy tego, bo sałatka wówczas będzie nieapetycznie wyglądać. Ścieramy go więc prosto do sosu śmietanowo- jogurtowego i szybko mieszamy. Takie postępowanie zatrzyma proces ciemnienia jabłka.
    Następnie dodajemy startą marchewkę, całość mieszamy i doprawiamy odrobiną soli.

    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować