Surówka z marchewki, białych porzeczek i moreli

0 (0 ocen)

  • 15 min

Połączenie słodkiej marchewki i kwaśnych porzeczek jest po prostu doskonałe! Szczerze polecam tą surówkę jako dodatek do wszystkich dań obiadowych.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 marchewki średniej wielkości
    0,5 szkl. białych porzeczek
    2 morele
    0,5 szkl. kwaśnej, gęstej śmietany
    0,5 łyżeczki cukru
    sól do smaku

Surówka z marchewki, białych porzeczek i moreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać lub oskrobać, porzeczki oczyścić z szypułek, z moreli wyjąć pestki.
    Marchewki zetrzeć na tarce o dużych otworach, morele pokroić w 1 cm. kostkę. Marchewki, morele i porzeczki połączyć w misce, polać śmietaną, dodać cukier i sól. Wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy