Zapraszam na pyszną i kolorową surówkę. Zrobiona ze świeżych warzyw z dodatkiem kukurydzy konserwowej smakuje wyśmienicie. Idealna jako dodatek do obiadu. Polecam
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
1 mała sałata rzymska
1/2 zielonego średniego ogórka
1/3 pęczka rzodkiewek
8 pomidorków koktajlowych
3 łyżki kukurydzy z puszki
sos: 3 łyżki oleju bazyliowego
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
Surówka z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na mniejsze części i przekładamy do miski. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki, dokładamy do sałaty. Rzodkiewki również kroimy w półplasterki a pomidorki na połówki, dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy i dodajemy kukurydzę. Ponownie mieszamy.
Sos: składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem. Smacznego
Komentarze