Surówka z kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i kolorową surówkę. Zrobiona ze świeżych warzyw z dodatkiem kukurydzy konserwowej smakuje wyśmienicie. Idealna jako dodatek do obiadu. Polecam

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała sałata rzymska
    1/2 zielonego średniego ogórka
    1/3 pęczka rzodkiewek
    8 pomidorków koktajlowych
    3 łyżki kukurydzy z puszki
    sos: 3 łyżki oleju bazyliowego
    1 łyżka soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na mniejsze części i przekładamy do miski. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki, dokładamy do sałaty. Rzodkiewki również kroimy w półplasterki a pomidorki na połówki, dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy i dodajemy kukurydzę. Ponownie mieszamy.
    Sos: składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Pomidor Rzodkiewka Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować