Surówka z kolorowych buraków, marchewek, rukoli i awokado

4 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosta, bardzo smaczna i pozytywnie kolorowa surówka do kanapek lub obiadu.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 g rukoli
    2 żółte buraki
    czerwony podłużny burak
    burak chioggia
    marchewka pomarańczowa
    marchewka fioletowa
    awokado
    sok z cytryny
    olej rzepakowy
    sól morska
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kolorowych buraków, marchewek, rukoli i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone listki rukoli przekładam do miski.
    W malakserze na tarczy do warzyw po koreańsku trę buraki, marchewki i obrane awokado. Warzywa przekładam do miski. Skrapiam sokiem z cytryny, olejem i posypuję solą. Mieszam. Podaję jako surówkę do obiadu lub kanapek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Marchewka Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować