Surówka z kolorowego kalafiora

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do zrobienia tej surówki potrzeba tylko trzech składników: kalafiora, koperku i majonezu. Użyłam kolorowego kalafiora, dzięki czemu ta prosta surówka nie tylko zachwyca smakiem i chrupkością, ale i wyglądem.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kalafior biały lub po 1/3 kalafiora żółtego, fioletowego i białego
    pęczek koperku
    100 ml majonezu
    sól ziołowa
    opcjonalnie kawałek czerwonej papryki

Surówka z kolorowego kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kalafior 1. Kalafiora moczymy w wodzie z octem, żeby pozbyć się jego ewentualnych mieszkańców. Kalafiory dzielimy na malutkie różyczki, przekładamy do warstwami do salaterki, posypujemy solą ziołową i posiekanym koperkiem, na wierzchu wykładamy za pomocą szprycy majonez, posypujemy drobno posiekaną papryką.

Komentarze

Podobne przepisy