Surówka z kiszonych buraków

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty przepis na zdrową surówkę z kiszonych buraków z dodatkiem cebulki i jabłka. Fajny pomysł na wykorzystanie buraków z zakwasu, które są bardzo zdrowe, polecam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g kiszonych buraków z zakwasu
    2 duże jabłka
    2 cebule + 1 łyżka oleju
    3 łyżki dobrego oleju
    3 łyżki majonezu
    sok z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kiszonych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Buraki wyciągnąć z zakwasu i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Buraki, cebulę i jabłka przełożyć do miski, dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko i podzielić na pół. Do jednej części dodać olej a do drugiej majonez. Dokładnie wymieszać, schłodzić i podawać.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować