Surówka z kiszonej kapusty z rzodkiewką i jabłkiem

5 (182 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kolorowa i zdrowa surówka jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu. Polecam jako dodatek do drugich dań.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kilograma kapusty kiszonej
    5 rzodkiewek
    1 jabłko
    1 średnia cebula
    1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka oleju
    1 płaska łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    duża szczypta cukru
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kiszonej kapusty z rzodkiewką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kiszonej kapusty z rzodkiewką i jabłkiem 1. Kapustę kiszoną wykładamy na cedzak odsączamy z nadmiaru płynu.

    Rzodkiewki bez liści dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w cienkie plasterki. Odsączoną kapustę kiszoną kroimy na drobno. Jabłko myjemy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę​. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy.

    Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, posypujemy surówkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować