Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem konserwowym i marynowaną papryką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Jeśli znudzi się Wam najzwyklejsza surówka z odrobiną marchewki i oleju to polecam wersję urozmaiconą. Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem konserwowym i marynowaną papryką jest naprawdę pyszna!

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 500g kiszonej kapusty (u mnie z marchewką)
    5 kawałków papryki marynowanej
    3 ogórki konserwowe
    3-4 łyżki oleju
    1 szczypta cukru
    pieprz, sól (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem konserwowym i marynowaną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną należy przepłukać pod bieżącą wodą, aby nie była zbyt kwaśna.
    Następnie należy ją odcisnąć i posiekać na mniejsze kawałki.
    Paprykę odcedzić i pokroić w paseczki, a ogórka w półplasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać z olejem i doprawić odrobiną cukru oraz pieprzem.
    (Można też dodać soli, ale kapusta i tak jest wystarczająco słona).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować