Surówka z kiszonej kapusty i rukoli z limonkową nutką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Do obiadu miała być "tradycyjna" surówka z kapusty,jednak przy jej robieniu w ręce wpadła mi resztka rukoli i limonki. Rukola z kapustą stworzyły pyszny duet a limonka dodała całości charakteru. Przyznam,że nigdy nie dodawałam limonki do kiszonej kapusty,a szkoda bo podbija ona jej smak doskonale!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na około 4 porcje:
    400 g kiszonej kapusty
    10 g rukoli
    3-4 łyżki oleju
    sok z połówki limonki (około 3 łyżki)
    otarta skórka z połówki limonki
    sól
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kiszonej kapusty i rukoli z limonkową nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dajemy olej, sok z limonki, otartą skórkę z limonki i sól - tak na czubek łyżki (nie za dużo), mieszamy.
  • 2. Kapustę (wcześniej odciśniętą z soku) drobno kroimy, przekładamy do miski z sosem, mieszamy, dodajemy rukolę (można całe listki, możemy je też porwać na mniejsze kawałki) i szczyptę cukru i ponownie mieszamy.
  • 3. Surówkę przed podaniem można posypać prażonym słonecznikiem :)

Porady

Podajemy jako dodatek do obiadu :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować