Surówka z kiszonej kapusty i papryki

5 (182 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybko się ją przygotowuje i jest smaczna :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg kiszonej kapusty dobrej jakości
    1 duże jabłko np. Champion
    1 mała papryka czerwona lub po połowie małej papryki żółtej i czerwonej
    1 duża cebula
    3 łyżki oleju słonecznikowego
    3 łyżeczki cukru, do smaku, tyle, ile lubimy
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, gdy zbyt kwaśna opłukać lub dokładnie odcisnąć z soku, pokroić drobno.
    Paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę a obrane jabłko zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Połączyć wszystkie składniki i odstawić, aby smaki się przegryzły.
    Uwagi:
    Gdy nie mamy papryki świeżej z powodzeniem można dodać paprykę marynowaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować